Stefs Specials

Stefs Tuinen staat voor groene en creatieve tuinen. We doen graag aan maatwerk maar hebben daarbij ook natuurlijk onze favorieten. Die noemen we de Stefs Specials. Bestellen kan via het contactformulier, per mail of telefonisch. Dan stemmen we gelijk een datum af voor het plaatsen. We leveren momenteel tot op ongeveer 15 minuten rijden van Zwolle, denk bijvoorbeeld aan Kampen, Hattem, Wijhe en Dalfsen en rekenen daarbij geen reiskosten.

Beverboom

Magnolia Susan

Deze magnolia kondigt de lente aan en doet dit met veel kleur. De roze kleur is niet te missen. En als zij het naar zijn zin heeft dan doet zij dit later in het jaar nog een keer.

De struik is relatief klein en daarom ook geschikt in de kleinere tuin en heeft ook nog eens een prachtige structuur. De takken met bloemknoppen worden door de bloemist graag verwerkt, dus ook mooi voor in huis.

Struikvorm tot 150cm hoogte.
€140,- inclusief BTW

Boomvorm met stam van 200cm.
€350,- inclusief BTW

We gaan er vanuit dat we de plant in de aarde kunnen plaatsen. Als er grondverbetering nodig is dan kunnen we dat realiseren tegen een kleine meerprijs. De prijs is inclusief plaatsen, een boom bevestigen we indien nodig met 2 boompalen. En mocht hij het binnen 6 maanden begeven dan komen we een nieuwe plaatsen.

Pergola van eikenhout

Deze pergola geeft de tuin een natuurlijk karakter. Bovendien is deze pergola altijd uniek, omdat geen boomstam hetzelfde is. Maar het is ook een praktische toevoeging aan de tuin. Je kan er een schaduwdoek, schommel, schommelstoel of hangmat aan bevestigen. Ook kan je er een leuke klimplant tegen aan laten groeien zoals een blauwe regen, een clematis of toscaanse jasmijn.

De stam van de staanders komt minimaal 80cm in de grond en de voet wordt verankerd met beton. De palen hebben nog de vorm van de oude boomstam en zijn volledig geschuurd. Het eikenhout heeft een hogere duurzaamheidsklasse dan douglas en gaat daardoor extra lang mee.

Uw verzoeken voor andere afmetingen en ideeën zijn van harte welkom.

2 staanders, breedte tot 200cm:
€ 685,- inclusief BTW

2 staanders, breedte tot 300cm:
€ 745,- inclusief BTW

2 staanders, breedte tot 400cm:
€ 795,- inclusief BTW

Siertreurpeer
Pyrus Salicifolia Pendula

De siertreurpeer is mede dankzij haar grijsgroene bladkleur een mooie aanwinst in de tuin. Hij bloeit van maart tot mei met witte bloesem. De boom blijft relatief klein en is goed te snoeien, dus daarom ook geschikt voor de kleinere tuin.

Boomvorm met dunne stam (10-12cm) van ca 180cm.
€335,- inclusief BTW

Boomvorm met dikkere stam (12-14cm) van ca 180cm.
€425,- inclusief BTW

We gaan er vanuit dat we de plant in de aarde kunnen plaatsen. Als er grondverbetering nodig is dan kunnen we dat realiseren tegen een kleine meerprijs. De prijs is inclusief plaatsen, een boom bevestigen we indien nodig met 2 boompalen. En mocht hij het binnen 6 maanden begeven dan komen we een nieuwe plaatsen.

Pergola Douglas Rondhout

De pergola van douglas rondhout geeft je de mogelijkheid om een extra sfeervolle ‘tuinkamer’ in je tuin te creëren. En hij is multifunctioneel om bijvoorbeeld een klimplant, een schaduwdoek of zelfs een schommel of schommelstoel aan te bevestigen.

De stam van de staanders wordt verduurzaamd bij de voet waardoor schimmels geen kans krijgen. De staanders komen minimaal 80cm in de grond en de voet wordt verstevigd met beton.

2 staanders, breedte tot 200cm:
€ 645,- inclusief BTW

2 staanders, breedte tot 300cm:
€ 695,- inclusief BTW

2 staanders, breedte tot 400cm:
€ 745,- inclusief BTW

Sierappelboom
Malus Red Sentinel

In het vroege voorjaar is deze boom een opvallende verschijning en het hele najaar prachtig rood dankzij de leuke appeltjes. Leuk voor de sier, maar in de winter zijn deze appeltjes ook een welkome aanvulling op het dieet van vogels. Een absolute aanrader voor vogelliefhebbers.

Boomvorm met dunne stam (10-12cm) van ca 180cm.
€295,- inclusief BTW

Boomvorm met dikkere stam (12-14cm) van ca 180cm.
€355,- inclusief BTW

We gaan er vanuit dat we de plant in de aarde kunnen plaatsen. Als er grondverbetering nodig is dan kunnen we dat realiseren tegen een kleine meerprijs. De prijs is inclusief plaatsen, een boom bevestigen we indien nodig met 2 boompalen. En mocht hij het binnen 6 maanden begeven dan komen we een nieuwe plaatsen.

Maatwerk
overkappingen en schuren
We maken met plezier en oog voor detail prachtige maatwerk overkappingen en tuinschuren. Vaak doen we dat volledig met toepassing van douglas hout, maar eikenhout is ook mogelijk. Dankzij onze vakkundige timmerman is bijna elke aanpassing mogelijk, dus helemaal aangepast op uw buitenruimte. Onder meer de overstek, schoren, een zadel- of sedumdak en verlichting zijn vrij sfeerbepalend voor het eindresultaat. Daarom maken we graag een afspraak om de verschillende mogelijkheden op locatie te bespreken.
Vlonders van eikenhout

Dat we zo graag met eikenhout werken komt niet alleen door de prachtige patronen in het hout. Het is duurzaam en groeit in Europa. Dat scheelt dus veel tropisch hardhout en transport en is daarom beter voor de wereld.

De toepassing voor een vlonder is ook uniek. Overigens kan eikenhout snel vergrijzen, dat is tegen te gaan door een blanke beits. Voor de stabiliteit bouwen we de vlonders op een constructie die de op paaltjes de grond in gaat en om onkruid te voorkomen verwerken we geotextiel onder de planken. Wat vind je van de ronde lijnen in de vlonders?

Vlonder eikenhout:
€214,- per m2 inclusief BTW

Vlonder eikenhout gebeitst:
€229,- per m2 inclusief BTW

Pergola van douglashout

De pergola van Douglas 15x15cm balken vormt een prachtig kader om je tuin door te bekijken, een levend schilderij dus! Bovendien past de stijl bij veel overkappingen en tuinschuren die ook met de deze dikke balken gemaakt worden.

Ook deze pergola is geschikt om een klimplant, een schaduwdoek of zelfs een schommel of schommelstoel aan te bevestigen. De stam van de staanders wordt verduurzaamd bij de voet, komt minimaal 80cm in de grond en de voet wordt verstevigd met beton.
Voor zakelijke projecten passen we deze pergola’s ook graag toe.

2 staanders, breedte tot 200cm:
€ 585,- inclusief BTW

2 staanders, breedte tot 300cm:
€ 655,- inclusief BTW

2 staanders, breedte tot 400cm:
€ 725,- inclusief BTW

De meerprijs voor zwart gebeitste balken bedraagt €125,- inclusief BTW per constructie

Neem gerust contact op voor afwijkende afmetingen.

Douglas tuinbankje

We vinden het leuk om bij de houtzagerij een mooie boomstamplank uit te zoeken en die zo te schaven en schuren tot een echte natuurlijke tuinbank. We plaatsen een boomstampaal in de grond en bevestigen daar de zitting op. Omdat regenwater er op kan blijven staan behandelen we de bankjes zodat ze het langer volhouden. De bankjes zijn vaak ongeveer 40cm diep, maar afwijkende maten zijn mogelijk.

Douglas bankje 200cm of korter.
€375,-inclusief BTW

Douglas bankje 300cm: €450,- inclusief BTW

Douglas bankje 400cm: €525,- inclusief BTW

Afwijkende maten zijn mogelijk.

Amberboom
Liquidambar styraciflua Gumball

De Amberboom heeft mooie grote bladeren en in de herfst kleurt de boom oranje tot rood. Hij kan vrij groot worden maar op een stam is hij goed beheersbaar door elke 1 of 2 jaar te snoeien. Wist je dat indianen de hars van de amberboom dronken als een lekkere sap?

Boomvorm met stam van ca 180cm.
€315,- inclusief BTW

Boomvorm met takken vanaf onderaan (beveerd) hoogte vanaf 250cm.
€365,- inclusief BTW

We gaan er vanuit dat we de plant in de aarde kunnen plaatsen. Als er grondverbetering nodig is dan kunnen we dat realiseren tegen een kleine meerprijs. De prijs is inclusief plaatsen, een boom bevestigen we met 1 en indien nodig met 2 boompalen. En mocht hij het binnen 6 maanden begeven dan komen we een nieuwe plaatsen.

Eiken gevelklepbankje

Dit bankje is ideaal in de voortuin waar beperkte ruimte is. Het is een echte Stefs Tuinen uitvinding die helemaal goed tot zijn recht komt in een oudere woonwijk. Dankzij de eenvoudige klepfunctie zit het bankje nooit in de weg. De zitting van eikenhout heeft aan de voor zijde een mooie natuurlijke boomstamrand en is behandeld tegen weersinvloeden.

Gevelklepbankje eikenhout 120cm breed: €470,- inclusief BTW

Gevelklepbankje eikenhout 150cm breed: €550,- inclusief BTW

Gevelklepbankje eikenhout:
180cm breed, €630,- inclusief BTW

Afwijkende afmetingen zijn mogelijk in overleg.

Eiken picknicktafel

Deze stoere tafel staat bij ons op het terras. We hebben er al vaak met plezier aan gezeten. Van harte welkom om deze tafel te komen testen.

Deze picknicktafel is volledig gemaakt van eikenhout. Voor de constructie gebruiken we ruwe eiken stammen die we op maat maken en schuren tot een net onderstel. De planken zagen, schaven en schuren we tot smalle planken die samen de zittingen en het blad vormen, een groot contrast met de robuuste constructie. Door de combinatie het robuuste en de strakke planken past deze tafel in elke tuinstijl. Hij is wel loodzwaar, dus we komen hem plaatsen. Het blad is 78cm breed, de zittingen zijn 28cm breed.

Picknicktafel 180 x 171cm, eiken onbehandeld: €2250,- inclusief BTW

Picknicktafel 240 x 171cm, eiken onbehandeld: €2550,- inclusief BTW
Afwijkende maten zijn mogelijk.

Eiken Loungebank

Deze hoekbank is gemaakt van bewerkte planken van eikenhout. De zitting is licht schuin achterover waardoor je lekker in de loungestand komt. Naast de rugleuning is wat ruimte vrijgelaten voor een drankje of om met nog meer mensen op de bank te kunnen zitten. In overleg kunnen we de bank op maat maken voor tuinkussens.

Bank 220cm breed:
€1400,- inclusief BTW

Bank 280cm breed:
€1600,- inclusief BTW

Hoekbank 150*250cm:
€2250,- inclusief BTW

Hoekbank 180*280cm:
€2650,- inclusief BTW

Amelanchier Lamarckii

Anders dan de naam doet vermoeden is dit vaak geen boom maar een struik. De wilde vorm van de takken maakt het wel een heel sierlijke struik, helemaal de meerstammige variant. In het voorjaar geeft hij veel witte bloemetjes en in het najaar zijn de eetbare krenten geliefd bij vogels. De struik is inheems dus ook vanuit ecologisch perspectief heel waardevol!

Struikvorm tot 150cm: €94,- inclusief BTW

Struikvorm tot 200cm: €158,- inclusief BTW

Struikvorm tot 250cm: €224,- inclusief BTW

We gaan er vanuit dat we de plant in de aarde kunnen plaatsen. Als er grondverbetering nodig is dan kunnen we dat realiseren tegen een kleine meerprijs. De prijs is inclusief plaatsen, een boom bevestigen we indien nodig met 2 boompalen. En mocht hij het binnen 6 maanden begeven dan komen we een nieuwe plaatsen.

Fietsenoverkapping

De fietsenoverkappingen maken we vaak in de voortuin om de praktische reden dat het stallingsruimte scheelt in de achtertuin. Met oog voor detail, een sedumdak en een zinken regenpijp kan het ook voor het huis een heel aantrekkelijk geheel worden. En wordt het te hoog? Dan kunnen we de gehele constructie verlagen zodat je er vanuit huis overheen kan kijken. De constructie maken we voor een lange levensduur van hardhout. Voor de wanden gebruiken we graag hedera, zodat het een groen geheel wordt. Liever een strakkere afwerking? Dan maken we de wanden van stevige horizontale douglas planken.

Fiets jij ‘m er in? De verlaagde fietsenstalling is populair in Zwolse wijken.

Fietsen overkapping 3 fietsen 180×190:
€2450,- inclusief BTW

Fietsen overkapping 4 fietsen 180×225:
€2600,- inclusief BTW

Fietsen overkapping 4 fietsen, verlaagd: 180*225, €3650,- inclusief BTW

Fietsen overkapping 4 fietsen, verlaagd: 180*225, €3950,- inclusief BTW

Tuinontwerp

Een boeiend onderdeel van ons vak is het creatieve proces. Heeft u behoefte aan ondersteuning in de planvorming en wilt u een onderscheidend tuinontwerp? Dan maken we graag een ontwerp en beplantingsplan voor u.

Het ontwerpproces

Kennismaking en inventarisatie.
Om een begin te maken kom ik graag op bezoek om de tuin te zien of (bij nieuwbouw) de tekening van de woning en de kavel samen te bekijken. We kijken dan samen ook naar de omgeving, zonnestand, de grondsoort en welke elementen in de tuin juist al waardevol zijn. Daarnaast vraag ik jou of jullie het hemd van het lijf om goed in kaart te brengen waar we naar toe werken. We bespreken welke functies de tuin mag hebben, welke stijl jullie aanspreekt, materialen, thema’s als duurzaamheid, klimaat en beplanting. Helpend daarbij is om vooraf alvast een moodboard te maken met behulp van bijvoorbeeld Pinterest.

Conceptontwerp.
Met alle input ga ik vervolgens aan de slag. Dat doe ik eerst door te schetsen. De functies en elementen in de tuin verbind ik in een samenhangend geheel. In een digitaal programma werk ik het geheel dan uit. Daarbij doe ik een voorstel voor materiaalgebruik en voor de beplanting. En eventueel voor verlichting, bewatering en of afwatering. Dit conceptontwerp geeft een concreet beeld van het eindresultaat.

Ontwerpbespreking.
We maken tijdens de inventarisatie al een afspraak voor 3 tot 4 weken later. Dan kom ik graag nog eens langs om het ontwerp te presenteren én te bespreken. We nemen dan ook gelijk het beplantingsvoorstel door. Daarna ontvangen jullie het conceptontwerp en beplantingsvoorstel digitaal.

Aanpassingen.
Daar waar het ontwerp niet aansluit op de wensen doe ik de nodige aanpassingen op basis van jullie feedback. Je krijgt daar de tijd voor en vaak kan ik de aanpassingen redelijk snel verwerken.

Definitief tuinontwerp.
Als we tevreden zijn over het eindresultaat stuur ik het definitieve ontwerp op of kom ik nog eens langs om het samen door te nemen.

Uitvoering
Als u wilt kunt u na het ontwerp ook bij Stefs Tuinen een offerte opvragen over de aanleg. Wij doen ook de aanleg met passie en plezier, natuurlijk in het bijzonder als het ontwerp ook van eigen hand is.

Ontwerpvergoeding
Het ontwerpproces vraagt niet alleen kennis maar ook tijd om tot een creatief resultaat te komen. Daarom vraag ik voor het ontwerp en verdere afstemming een vergoeding voor het werk. Deze vergoeding voor een tuinontwerp bedragen:

Tot 250m2:
€550,- inclusief BTW

Tot 500m2:
€645,- inclusief BTW

Vanaf 501m2:
€895,- inclusief BTW

Borderplannen en Planten

In het vroege voorjaar is deze boom een hele verschijning en het hele najaar prachtig rood dankzij de leuke appeltjes. Leuk voor de sier, maar in de winter zijn deze appeltjes ook een welkome aanvulling op het dieet van vogels.

De stamomtrek van de boom is ongeveer 10 centimeter en takken beginnen op ongeveer 150 centimeter.

€275,-

Bestel deze special via het contactformulier

Prunus cerasifera Nigra - Sierkers

De Sierkers kondigt in maart en april het voorjaar aan met heel veel kleine bloemetjes. Een bijzondere boom die ook meerstammig goed tot haar recht komt. Het rode blad geeft ook een prachtig contrast met andere planten in de tuin en daarom een terechte ‘Stefs Special’. Het is een relatief kleine boom en past dan ook al snel in de kleinere tuin.

Struikvorm tot 150cm: €104,- inclusief BTW

Struikvorm tot 200cm:
€152,- inclusief BTW

Boomvorm met stam van 180cm:
€204,- inclusief BTW

We gaan er vanuit dat we de plant in de aarde kunnen plaatsen. Als er grondverbetering nodig is dan kunnen we dat realiseren tegen een kleine meerprijs. De prijs is inclusief plaatsen, een boom bevestigen we indien nodig met 2 boompalen. En mocht hij het binnen 6 maanden begeven dan komen we een nieuwe plaatsen.

Heb je een vraag of kan StefsTuinen je helpen bij een project? Neem vrijblijvend contact met ons op